skip to Main Content
Vsebine na spletni strani ne posodabljamo, zato so lahko informacije netočne. Za zadnje informacije glede pandemije in ukrepov spremljajte nijz.si
Skupaj Nam Je Uspelo!

Skupaj nam je uspelo!

Iniciativa Zaščitimo Slovenijo dosegla zastavljene cilje.

Izjemno nas veseli, da je iniciativa dosegla svoj cilj, svoje poslanstvo. Ob pomoči številnih podpornikov, tako posameznikov kot podjetij, smo zagotovili 3D maske Gladius z najvišjo zaščito za delavce v zdravstvu in odlično zaščito za javnost ter zadovoljive kapacitete za tisk 3D mask v primeru pomanjkanja zaščitnih sredstev. 

Junaki za junake

1000 3D mask Gladius Heroes smo ob podpori slovenskih donatorjev podarili zdravstvenemu osebju v 50-ih zdravstvenih institucijah. Preizkusili so jo tudi v UKC Ljubljana, kjer so pokazali, da 3D maska ustrezno tesni na 10 centimetrov vodnega stolpca in potrdili potencial uporabe v zdravstvu. Tudi sicer imamo dobre povratne informacije s strani zdravstvenega osebja – zbrali smo jih v videu TUKAJ.

Maska za prijatelja

Skupnost lastnikov in uporabnikov 3D tiskalnikov je v projektu Maska za prijatelja natisnila že preko 150 mask Gladius Friends in številne zaščitne vizirje. Povezovanje poteka še vedno, saj je prihodnost negotova, maske pa so ponekod obvezna zaščitna oprema.

Prenehanje aktivnosti

Glede na dosežene cilje prehaja iniciativa Zaščitimo Slovenijo v fazo hibernacije. Koordinacijska ekipa si bo sedaj vzela nekaj časa za razmislek in potencialne naslednje korake. Še naprej bomo razvijali nove dizajne mask, vendar iskreno upamo, da iniciative Zaščitimo Slovenijo ne bomo več potrebovali in bo naše okolje varno za vse. Če pa se pandemija ponovi, imamo uspešen model, ki deluje in se bomo zopet povezali v pomoči sočloveku.

V Zavodu 404, ki podpira in aktivno sodeluje v iniciativi že vse od začetka, ostajajo še naprej aktivni z izdelavo zaščitne opreme. Osnovali so zaščitni vizir za obraz SI-101, v sodelovanju z Davidom Kvaternikom in pod okriljem iniciative Zaščitimo Slovenijo pa izdelujejo tudi AEROSOLBOXe za dodatno zaščito zdravstvenih delavcev med intubiranjem pacientov.

 Sodelovanje, povezovanje, solidarnost

Iskreno smo hvaležni vsem posameznikom, podjetjem in organizacijam, ki so nas podprli, nam pomagali na naši poti, in se v tem kriznem obdobju pandemije nesebično povezali za skupno dobro vseh Slovenk in Slovencev. Številni so pomembno prispevali k razvoju aktivnosti in doseganju zastavljenih ciljev. Zato vsakemu posebej iskrena hvala za srčnost, čas in nesebično pomoč v teh kriznih časih. Skupaj nam je uspelo!

Kot zanimivost morda še to: opažamo, da sta tako koncept iniciative Zaščitimo Slovenijo, kot sama maska zanimiva tudi za tujino. Razvita zaščitna sredstva in model delovanja namreč že uporabljajo v ZDA, Argentini, Mehiki in po Evropi.

Back To Top