skip to Main Content
Vsebine na spletni strani ne posodabljamo, zato so lahko informacije netočne. Za zadnje informacije glede pandemije in ukrepov spremljajte nijz.si
Donacija 3D Tiskanih Mask Gladius Heroes

Donacija 3D tiskanih mask Gladius Heroes

Iniciativa Zaščitimo Slovenijo donira 3D tiskane maske Gladius Heroes zdravstvenemu osebju. Zaradi omejene količine vas vabimo, da se čim prej obrnete na nas in nas kontaktirate.

Iniciativa Zaščitimo Slovenijo donira 3D tiskane maske Gladius Heroes zdravstvenemu osebju. To so nam omogočili številni donatorji, tako posamezniki kot podjetja, po priporočilu Evropske komisije pa so osebna varovalna oprema ali medicinski pripomočki, ki nimajo oznake CE, lahko predmet ocene in nakupa, ki ga organizirajo ustrezni organi držav članic. V kategorijo  pripomočkov brez oznake CE se zaenkrat še uvršča tudi 3D tiskana maska Gladius Heroes. Dosedanja testiranja pri različnih institucijah, kjer so merili saturacijo in tesnenje, so potrdila njeno visoko učinkovitost. Maske bomo lahko donirali ustanovam, dokler bomo prejemali donacije, ki bodo pokrivale stroške izdelave.

“Bolezen COVID-19 je povzročila zdravstveno krizo, ki zahteva hitre in pametne rešitve ter prožnost pri obravnavanju ogromnega porasta povpraševanja za podobno blago in storitve, medtem ko so nekatere dobavne verige motene,” so zapisali v Evropski komisiji in podali nove Smernice o uporabi okvira za javno naročanje v izrednih razmerah zaradi krize v zvezi z boleznijo COVID-19. To dokazuje, da se EU zaveda resnosti situacije na globalnih dobavnih verigah, kar drastično vpliva tudi na dobavo mask v Slovenijo.

Zdravstveno osebje sedaj lahko naroča in uporablja 3D tiskane maske Gladius Heroes iniciative Zaščitimo Slovenijo. Maska je namenjena večkratni uporabi, izdelana iz zdravju prijaznega materiala PLA, ter kompatibilna s certificiranimi anesteziološki filtri, ki se v bolnišnicah tudi sicer uporabljajo za respiratorje. Model filtra certificirano zagotavlja >99,99 % učinkovitost.

Iniciativa Zaščitimo Slovenijo se je rodila prav v želji po pomoči z zaščitno opremo tistim v prvih linijah, ki skrbijo za našo varnost in zdravje v teh negotovih časih: zdravstvenemu osebju po Sloveniji. V ta namen je iniciativa Zaščitimo Slovenijo za slovenske javne zdravstvene organizacije in domove starejših občanov ob pomoči donacij posameznikov in podjetij zagotovila omejeno število 3D tiskanih mask Gladius Heroes.

Maske bomo torej donirali tistim, ki imajo potrebe, na voljo so do porabe zalog – naročilo oddajte preko spletnega obrazca https://zascitimo.si/donacija/. Ko bodo maske, namenjene donaciji, pošle, bo možno naročilo mask izključno za zdravstveno osebje pod posebnimi pogoji, ki drugače niso na voljo splošnemu gospodarstvu. Se pa še vedno trudimo pridobiti nove donatorje, da bodo maske za donacijo na voljo čim večjemu številu zdravstvenega osebja.

Na voljo za naročilo so tudi zaščitni vizirji, ki so namenjeni dodatni zaščiti obraza, v Zavodu 404 pa jih izdelujejo iz prozornega materiala Lumex, ki je primeren in certificiran za uporabo v prehrambeni industriji, preprosta pa je tudi njegova dezinfekcija. Naročilo lahko oddate preko spletne strani https://vizir.404.si/.

Za dodatne informacije in podajanje želje po donaciji, smo vam na voljo tudi na elektronskem naslovu info@zascitimo.si.

Back To Top