skip to Main Content
Vsebine na spletni strani ne posodabljamo, zato so lahko informacije netočne. Za zadnje informacije glede pandemije in ukrepov spremljajte nijz.si

Gladius Heroes

3D maska Gladius Heroes, nadgradnja maske Gladius Friends, je nastala na podlagi sodelovanja avtorja maske Davida Kvaternika, makerjev in strokovne javnosti.

Maska je namenjena večkratni uporabi, izdelana iz zdravju prijaznega materiala PLA, ter kompatibilna z anesteziološki filtri, ki se v bolnišnicah tudi sicer uporabljajo za respiratorje. Model filtra certificirano zagotavlja >99,99% učinkovitost, skupnost Zaščitimo Slovenijo pa aktivno tiska prve testne maske, da bodo testirane v realnem okolju in za katere upamo, da bodo lahko kmalu po celem svetu pomagale zdravstvenemu osebju v kriznih trenutkih.

Zaščitna maska ni medicinski pripomoček niti osebna varovalna oprema, zato ne zagotavlja popolne zaščite pred okužbo z boleznijo COVID-19 ali morebitnimi drugimi boleznimi. Zaščitna maska ni certificirana in je namenjena zgolj za osebno uporabo neprofesionalnih posameznikov. Proizvajalec maske zato ne jamči za njene morebitne napake ali za škodo, ki bi zaradi uporabe maske morebiti nastala. Pri uporabi maske je treba dosledno spoštovati navodila za uporabo.

Kaj potrebujete?

  • 3D model maske
  • 3D tiskalnik (model ni pomemben)
  • PLA filament, ki naj bo primeren za prehrambeno industrijo ali medicinsko rabo.
  • anesteziološki filter *

* Anesteziološki filter (ali angleško Breathing Filter) se že sedaj uporablja v prav vsaki bolnišnici, kjer imajo respirator. Model filtra, na podlagi katerega je bila zasnovana testna maska, certificirano zagotavlja > 99.99% učinkovitost.

Priporočila za izdelavo

  1. Na teh povezavah lahko prevzamete načrt za tisk najnovejšega potrjenega modela maske:
  2. Edini sprejemljivi material za tisk testnih mask je PLA, ki naj bo primeren za uporabo v prehrambeni industriji ali medicinski rabi. Poleg tega PLA omogoča prilagajanje oblike obraza končnemu uporabniku.
  3. Supporti oz. generiranje podpornega materiala ni potrebno.
  4. Zelo pomembno je, da se ohrani izvirna navpična postavitev maske, saj lahko le tako dosežemo najboljše tesnjenje na mestu za priklop filtra
  5. Ko boste začeli s tiskom se prosimo vpišite se na https://akcija.zascitimo.si/junaki/, da bomo vedeli, koliko mask se izdeluje, ter da imamo informacijo, koliko jih bomo lahko dali naprej v pilotno testiranje uporabnikom.
  6. Natisnjene maske lahko pošljete ali prinesete na Tehnološki park Ljubljana (stavba B), Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana (od 8. do 16. ure), od koder se bodo distribuirale testnim uporabnikom v prvih bojnih linijah, ki bodo skozi uporabo podali povratne izkušnje.
Back To Top