skip to Main Content
Vsebine na spletni strani ne posodabljamo, zato so lahko informacije netočne. Za zadnje informacije glede pandemije in ukrepov spremljajte nijz.si

Iniciativa Zaščitimo Slovenijo je s pomočjo slovenskih donatorjev (iskrena hvala vsem donatorjem, ki pomagate slovenski skupnosti!) zagotovila omejeno število 3D mask Gladius Heroes za slovenske javne zdravstvene organizacije in domove za ostarele.

Maska je namenjena večkratni uporabi, izdelana iz zdravju prijaznega materiala PLA, ter kompatibilna s certificiranimi anesteziološki filtri, ki se v bolnišnicah tudi sicer uporabljajo za respiratorje. Model filtra certificirano zagotavlja >99,99 % učinkovitost, prav tako jih ima večina zdravstvenih ustanov že na zalogi. Če jih slučajno trenutno nimate na zalogi, nam sporočite, da bomo pomagali tudi pri tej rešitvi.

Naj še enkrat izpostavimo, HVALA VAM! Da skrbite za naše zdravje, zdravje naših bližnjih. Prav tako pa želimo tudi, da skrbite za svoje zdravje, saj boste tako lahko nadaljevali s svojim plemenitim poslanstvom!

V primeru dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate tudi na elektronski naslov info@zascitimo.si. Hvala!

Vaša ekipa Zaščitimo Slovenijo <3

Za uporabo donirane 3D maske Gladius Heroes svetujemo:

  • lastne anesteziološke filtre, ki jih boste sami namestili v masko;
  • nakup in namestitev Tesa tesnilnega traku, ker močno doprinese k udobni, dolgotrajni uporabi in dobremu tesnenju (za velikost L 37,8 cm, za M 35,7 cm in za S 32,8 cm);
  • elastike, ki jih pritrdite na masko in bodo omogočale fiksacijo na obrazu;

Število doniranih mask je omejeno z dosedanjimi donacijami in jih bomo dostavljali po principu, kdor prej naroči in na način, da bodo dosegle čim večje število ustanov po Sloveniji. Maske so dostopne za naročilo tudi izven donatorske kvote, seveda, samo za zdravstveno osebje. Sproti sicer iščemo in pozivamo nove donatorje, da bi lahko povečali število mask, ki bi vam jih lahko donirali. Če imate kakšno podjetje ali poznate kakšne donatorje, lahko tudi na takšen način pomagate, da jih obrnete na nas in omogočimo dodatne maske za vas.

Zaradi epidemije in novega Anti mega korona zakona, imate javni državni organi določene dodatne možnosti in prednosti za naročanje maske Gladius Heroes, ki jih druga podjetja v Sloveniji nimajo na voljo! Poskrbite za varnost svojih zaposlenih. Zato vas vabimo, da se obrnete na nas, da pogledamo, če lahko še kako dodatno pripomoremo k vaši varnosti.

Na voljo za naročilo so tudi zaščitni vizirji, ki so namenjeni dodatni zaščiti obraza, v Zavodu 404 pa jih izdelujejo iz prozornega materiala Lumex, ki je primeren in certificiran za uporabo v prehrambeni industriji, preprosta pa je tudi njegova dezinfekcija. Naročilo lahko oddate preko spletne strani https://vizir.404.si/ oziroma odkljukate v obrazcu v nadaljevanju svojo potrebo po vizirjih in vas bomo mi kontaktirali glede detajlov naročila.

Iniciativa Zaščitimo Slovenijo se je rodila prav v želji po pomoči z zaščitno opremo zdravstvenemu osebju v različnih zdravstvenih institucijah. Sedaj nam to uspeva – želimo pomagati, želimo zaščititi delavce v prvih linijah, ki skrbijo za našo varnost in zdravje v teh negotovih časih. Masko že uporabljajo v nekaterih zdravstvenih ustanovah po Sloveniji, ki so tudi pomagale pri njenem razvoju in testiranju. Dosedanja testiranja pri različnih institucijah, kjer so merili saturacijo in tesnenje, so potrdila njeno visoko učinkovitost.

Predhodnico maske Heroes, to je maska Gladius Friends, pa tudi uporabljajo že masovno v prvih bolnicah v Združenih državah Amerike.

Back To Top